Jeugdorkest Harmonie Sint Cecilia Maasbracht winnaar van Sjra Hermans Jury Award

Op zaterdag 13 mei nam het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia uit Maasbracht deel aan het Eurofestival in Heel. Dit 2-daagse festival, waarbij jeugdorkesten uit binnen- en buitenland acte de présence geven, viert in 2017 haar 20-jarig bestaan.

Bij dit festival worden twee keuzewerken van de deelnemende orkesten beoordeeld door een 2-koppige jury, die ieder orkest voorziet van deskundig en opbouwend commentaar.

Het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia staat vanaf oktober 2012 onder leiding van Ruud van Cruchten en viert in 2017 het 30-jarig bestaan.

In een volle zaal in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel begon het jeugdorkest met het inspeelwerk Generations Fanfare van Otto M. Schwarz. Daarna werden de twee keuzewerken ten gehore gebracht. Allereerst het werk ‘Around the world in 80 days’, eveneens van Otto M. Schwarz, naar het gelijknamige boek van Jules Verne. In dit werk werd het publiek meegenomen op wereldreis, waarbij zelfs ontmoetingen met indianen en olifanten niet ontbraken. Het tweede werk was ‘Ross Roy’ van Jacob de Haan. Dit is een ouverture, vernoemd naar de monumentale villa, waarin het St Peters Lutheran College in Brisbane gevestigd is. De ouverture symboliseert de jaren die je doorbrengt op school.
Het eindoordeel van de juryleden Jos van de Braak en Björn Bus luidde “zeer goed”. En dat beide heren genoten hadden van een “prachtig orkest met daadwerkelijk harmonieorkestkleuren onder leiding van de gedreven en toch rustgevende dirigent met een uitvoering waar menig orkest in de 3e divisie jaloers op zou zijn” bleek toen de Sjra Hermans Award werd uitgereikt. Groot gejuich ging op, toen deze Award voor het meest veelbelovende orkest van de dag werd gewonnen door het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia Maasbracht.

Na afloop werden de jeugdige muzikanten ontvangen in de Spil, waar ze door de dames van de activiteitencommissie werden getrakteerd op frietjes en werd er gezamenlijk gekeken naar een opname van het optreden die middag verzorgd door Julius Kuyper.

Met het spelen van gezelschapsspellen, Songfestival kijken en vooral veel gezelligheid werd de dag voortgezet, voor sommigen tot in de kleine uurtjes.