Bart Partouns

             DSC_9445

Bart Partouns (* 1980) kreeg zijn eerste muzieklessen op 10 jarige leeftijd bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Zijn eerste hobolessen kreeg hij van Elly Stevens en Sjo Gelissen. In 2000 ging hij studeren bij Peter Steijvers aan het conservatorium te Maastricht.

In 2004 sloot hij zijn Bachelor opleiding voor Hobo af en werd vervolgens toegelaten tot de Master opleiding die hij in 2006 met succes afsloot.
Bart behaalde verschillende prijzen op concoursen waaronder de 1e prijs op het Henri Hermans concours te Maastricht en de 2e prijs in de finale van het Nederlandstalig Dubbelriet Genootschap te Almelo.

Vanaf september 2005 studeerde hij HAFA directie bij Pierre Kuipers aan het conservatorium te Maastricht. Deze studie ronde hij af in april 2009 met de Junge Bläser Philharmonie NRW waar hij ook repetitor is. De spreekwoordelijke ‘kers’ op de taart behaalde Bart in juli 2013: de Bronzen Dirigeerstok op de Internationale Dirigentenwedstrijd van het WMC te Kerkrade.

Als dirigent was Bart tot 2012 verbonden aan het Jeugdharmonieorkest van Harmonie St Cecilia Maasbracht. Naast een lidmaatschap als hoboïst bij de harmonie is Bart dirigent van verschillende orkesten in Limburg, namelijk: Fanfare St. Hubertus Hegelsom, Harmonie “Melodie der Peel” Ospel, Harmonie St. Catherina Leunen en Fanfare “Moed en Ijver” Blitterswijck.

Bart Partouns dirigeert Bläserphilharmonie NRW

Bart dirigeert de Marinierskapel tijdens Finale WMC Dirigentenwedstrijd