Bert van Cruchten

index.33

Bert is geboren en getogen in Maasbracht, waar hij op 11-jarige leeftijd begon met trombone bij Harmonie St. Cecilia. Momenteel is hij als trombonist/2e dirigent verbonden aan het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee. Bij muziekschool Kreato volgde hij de cursus assistent-directie, die hij in 1996 met zeer goed gevolg afgesloten heeft. Hij studeerde hoofdvak Hafa-directie aan het Brabants Conservatorium bij Jan Cober, deze opleiding sloot hij in mei 2001 af.

Van 1993 tot 2000 was Bert dirigent van het Jeugd Harmonie Orkest Maasbracht, waarmee hij in 1999 een groot succes behaalde op het bondsconcours te Etten-Leur: 324,5 punten, 1e prijs met lof der jury en tevens het hoogste aantal punten van het gehele concours.
Bij de Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia is hij 2e dirigent. In 2000 won hij met de harmonie het Tielentoernooi, een toernooi voor lichte muziek.
Als dirigent is Bert werkzaam bij Fanfare “De Maasoever” Roosteren, Harmonie “Philomena” Haelen en Harmonie St. Gertrudis Beesel.

Luister hier naar een arrangement van Bert van Cruchten