Bert van Cruchten voorzitter van Harmonie St. Cecilia

Bert van Cruchten gekozen als voorzitter van Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia

 

Maasbracht – De leden van Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia Maasbracht hebben tijdens de onlangs gehouden Algemene Leden Vergadering unaniem de Maasbrachtse trombonist Bert van Cruchten als voorzitter verkozen.

Bert van Cruchten werd geboren in 1969 te Maasbracht waar hij zijn eerste muzieklessen begon op piano. Later stapte hij over op trombone. Muziek maken werd méér dan een hobby en begon hij zijn eerste stappen te zetten als dirigent, bij de jeugdharmonie. Niet lang hierna begon hij aan een 3-jarige cursus voor assistent-dirigent bij de muziekschool Kreato in Thorn.  

 

Tijdens zijn militaire dienst kwam hij terecht bij het “trompetterkorps der cavalerie” in Amersfoort. En solliciteerde later als trombonist bij het fanfarekorps Koninklijke Landmacht. Later vervolgde hij zijn muzikale loopbaan bij het trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. En tot heden toe speelt hij in dit orkest. Inmiddels is hij al vele jaren 2e dirigent en tevens leider van de Bigband en Combo bij dit orkest.

In 1997 begon hij zijn studie aan het Brabants conservatorium hoofdvak directie bij Jan Cober. Als dirigent is hij werkzaam bij fanfare de Maasoever Roosteren en harmonie Philomena Haelen. Daarnaast werkt hij als arrangeur voor diverse bezettingen in opdracht

De kersverse voorzitter is enorm trots op zijn benoeming tot voorzitter. “De jeugdige vereniging geeft mij enorm veel energie om als voorzitter aan de slag te gaan. Daarbij kijk ik positief uit naar de toekomst van deze vereniging”

Naast Bert van Cruchten is Vivian Giesberts toegetreden als lid van het algemene bestuur.

Bert van Cruchten