Marc Koninkx

marc_2

Marc Koninkx werd in 1964 geboren in Maasbracht, waar hij al op zeer jeugdige leeftijd begon met musiceren bij Harmonie St. Cecilia als slagwerker en later als hoboïst. Koninkx studeerde hobo bij Evert van Tright en in 1987 behaalde hij het diploma docerend musicus aan het conservatorium in Enschede. Na directielessen te hebben gevolgd bij Jan van Ossenbruggen, Gert Buitenhuis en Jan Cober vervolgde hij zijn directiestudie bij Pierre Kuijpers en behaalde in 1997 zijn praktijkdiploma HaFa-directie aan het conservatorium in Maastricht. Aan dit examen verleende de Philips Harmonie uit Eindhoven haar medewerking.

Als dirigent is Marc Koninkx verbonden aan Harmonie Kunst na Arbeid uit Belfeld en Koninklijke Harmonie Euterpe uit Venray. Van al deze orkesten dirigeert hij ook nog steeds de jeugdorkesten. Met beide orkesten verzorgde hij talloze concerten en behaalde hij verschillende goede resultaten en promoties op diverse bondsconcoursen.

Verder geeft Marc hobo- en theorielessen en is hij daarnaast actief als arrangeur. Een aantal van zijn bewerkingen van symfonische werken voor harmonieorkest zijn uitgegeven bij http://www.batonmusic.nl/ in Eindhoven. Natuurlijk is hij ook nog steeds actief bij Harmonie St. Cecilia, nu als fagottist en slagwerker.

Luister hier naar een arrangement van Marc Koninkx, uitgevoerd door Kon. Erk. Harmonie St. Cecilia Maasbracht