Summertunes

Op zondag 16 juni vond in de aula van zalencentrum de Spil in Maasbracht de 2eeditie van Summertunes plaats.

28 jonge muzikanten traden op. Het publiek, dat vooral bestond uit trotse ouders en grootouders, genoot van de zomerse klanken. Voor sommige kinderen was dit de allereerste keer dat ze op een podium stonden en dat voor zo’n volle zaal.

Het spits werd afgebeten door een groep van 9 blokfluitleerlingen, die speciaal voor alle vaders afsloten met het zingen van een liedje speciaal voor vaderdag.

Daarna werden er werken gespeeld door solisten, duo’s en een trio op klarinet, altsaxofoon, hoorn, trompet, contrabas en drum. Sommige muzikanten werden begeleid door en CD en anderen door painist Rolf Prejean.

Het programma werd afgesloten door het jeugdensemble o.l.v. Nanda Pletzers-Meering. Dit was tevens ook haar afsluitende concert met dit ‘instaporkest’, waarin leerlingen van harmonie St Cecilia hun eerste stappen zetten in het samenspel. Na ruim 10 jaar met veel bezieling dit jeugdsensemble te hebben geleid draagt Nanda nu het dirigeerstokje over. Onder luid applaus van het publiek nam Nanda een bloemetje in ontvangst namens het bestuur van harmonie St Cecilia.

Na afloop ontvingen alle muzikanten een diploma en klein presentje als aandenken aan een geslaagde voorspeelochtend.