Najaarsconcert Harmonie Crescendo Beegden, Fanfare St. Wiro Reutje en Harmonie St. Cecilia Maasbracht

Op zondag 4 november 2018 om 18.30 wordt in Z.C. De Spil, Suikerdoossingel 55, te Maasbracht een najaarsconcert verzorgd door drie Midden-Limburgse muziekkorpsen.

Om 18.30 zal Harmonie St. Cecilia het concert openen de “Alba overture” een fris, jong en helder werk gecomponeerd door de Spaanse componist “Ferrer Ferran”. Naast het openingswerk zal het harmonie Orkest het werk Mannin Veen ten gehore brengen. Dit werk, gebaseerd op volksliedjes van het eiland Man, heeft 4 van deze liedjes als grondslag en is geschreven door Haydn Wood
Naast genoemde stukken zal Harmonie St. Cecilia onder andere “La Picara Molinera” van Pablo Luna en “Elvis in concert” in een arrangement van “Peter Kleine Schaars” ten gehore brengen. Het Harmonie Orkest staat onder leiding van Richard Dols.

Aansluitend zal Harmonie Crescendo het programma vervolgen onder andere met Shalom van “Philip Spark”. De lange geschiedenis van joodse volksliederen heeft geresulteerd in een rijke en gevarieerde muzikale traditie. De liederen gaan over godsdienst, geschiedenis, festivals en feestdagen. De melodieën in Shalom! Weerspiegelen deze overvloed van onderwerpen en variëren sterk qua sfeer – van klaagzangen tot vreugde-uitingen. De totale vereniging bestaat uit ongeveer 100 personen waarvan ca. 55 muzikanten deel uit maken van ‘Harmonie Crescendo’, dat onder leiding staat van dirigent Martijn Pepels.

Als afsluiter stelt Fanfare Sint Wiro haar nieuwe dirigent Joep Schrader muzikaal aan u voor. Aangezien dit zijn eerste concert is samen met deze vereniging. Samen nemen ze u mee “The Adventures of Baron Munchausen” van Bert Appermont.
Dit werk is gebaseerd op de avonturen van Baron Munchausen. In deze verhalen beleeft de knotsgekke baron allerlei fantastische avonturen. Zo kon de baron op kanonskogels vliegen, verder rijden op een in tweeën gehakt paard, hongerige wolven binnenstebuiten keren of zichzelf aan zijn eigen vlecht uit een moeras trekken. Voor het schrijven van deze compositie fungeerden vier hoofdstukken uit het oorspronkelijke boek als inspiratiebron.

Dit concert, dat om 18:30 aanvangt in Z.C. De Spil, Suikerdoossingel 55, te Maasbracht, belooft een schitterende muzikale avond te worden met drie geweldige muziekgezelschappen met een rijke staat van dienst.