Nieuwjaarsconcert

Gelukkig Nieuwjaar! Het nieuwe jaar kan niet beter beginnen dan met een heerlijk traditioneel Nieuwjaarsconcert. Dirigent Richard Dols leidt het harmonieorkest in een feestelijk programma met een hoog Straussgehalte. Bekende klassiekers klinken op zondag 5 januari in Z.C. De Spil in Maasbracht. Het orkest neemt u niet alleen mee naar Oostenrijk, maar ook naar enkele andere landen.

 

Het Oostenrijkse Wenen is verbonden aan de Straussdynastie, net zoals de muziek van Steven Spielberg films is verbonden aan die van componist John Williams.
Viktor’s Tale, gecomponeerd door John Williams voor de film “The Terminal”, vertelt het verhaal van een man die vastzit op een vliegveld, omdat hem de toegang wordt ontzegd tot de Verenigde Staten. Hij kan ook niet terugkeren naar zijn thuisland, omdat daar - tijdens zijn vlucht - een revolutie uitgebroken is. De soloklarinet welke de warmte en vriendelijkheid van het hoofdpersonage weergeeft, wordt vertolkt door Jesper Levels.

 

Het concert op zondag 5 januari in Z.C. De Spil (Suikerdoossingel 55 – Maasbracht) begint om 15.00u. en is de gezelligste gelegenheid om het nieuwe jaar in te luiden! Aansluitend is er een gezellig nazit in de foyer van de Spil.

 

Graag tot dan!

Nieuwjaarsconcert