Jeugd Ensemble

Jeugd Ensemble

Van de vier orkesten die Harmonie St. Cecilia kent is het Jeugdensemble de jongste telg. Leerlingen die minstens één jaar een instrument bespelen worden in de gelegenheid gesteld om in deze groep mee te spelen. Zij leren hier op een speelse manier de basisvaardigheden die vereist zijn om in de jeugdharmonie, en later in het grote orkest volwaardig mee te kunnen spelen.

De muziek die zij spelen is natuurlijk aangepast aan het niveau en de interessen van de jonge muzikanten.
Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan zaken als samenspel en het kijken en reageren op de dirigent. Vaardigheden die in de volgende orkesten heel belangrijk zijn.

Het Jeugdensemble heeft één maal in de week een repetitie van één uur, en staat onder leiding van Linda Fincken. Zij geeft op een inspirerende wijze invulling aan haar taak als dirigent, en slaagt er telkens weer in om muziek te selecteren die de jeugdmuzikanten aanspreekt. De muzikanten die momenteel in het jeugdensemble meespelen stromen in de regel na één jaar door naar de jeugdharmonie. Dat is dan ook het moment dat er een nieuw jeugdensemble wordt samengesteld uit de jongste lichting jeugdmuzikanten. Regelmatig geeft het jeugdensemble ook een concert voor de ouders en oudere muzikanten. Jaarlijks treden ze ook op tijdens het “Moonlightshoppen” bij de molen in Maasbracht.