Voorjaarsconcert Harmonie St. Cecilia Maasbracht en Harmonie EMM Budel!

Op zondag 3 maart om 19:00 uur vindt er een muzikakle avond plaats in Z.C. de Spil te Maasbracht met het Voorjaarsconcert, gepresenteerd door Harmonie St. Cecilia Maasbracht o.l.v. Richard Dols en Harmonie EMM Budel o.l.v. Wout Claessens. Het belooft een avond vol indrukwekkende muziek te worden, en toegang is gratis!

 

Onder leiding van dirigent Richard Dols zal Harmonie St. Cecilia Maasbracht het publiek trakteren met onder andere het werk “Entornos” van Amando Ponsoda. Dit werk, gecomponeerd als verplicht stuk voor het provinciale concours van Alicante, neemt het publiek mee op een symfonische reis door de berglandschappen van Alcoy, geïnspireerd door de verzen van de Alcoyaanse musicoloog en dichter Adrián Miró. Daarnaast staat “Highlights from Pirates of the Caribbean: At World’s End” op het programma. Dit majestueuze arrangementen van Zimmer, brengt de magie van deze Hollywood-blockbuster naar de Spil.

Aansluitend betreedt Harmonie EMM Budel, onder leiding van Wout Claessens, het podium. In voorbereiding op hun deelname aan het ONHK in Barneveld op zaterdag 23 maart, brengen zij een indrukwekkende line-up ten gehore. Het repertoire omvat onder andere “Ferio de Julia” van Fernando Bonete, een stuk dat de ziel van het Spaanse carnaval vangt in vrolijke noten. Een ander opvallend werk is “Seven Deadly Sins” van Jan Bosvel. Geïnspireerd op de zeven hoofdzonden, leidt deze compositie het publiek door een muzikale vertelling van menselijke ondeugden. Een unieke en meeslepende ervaring, waarbij de harmonie tussen muziek en thematiek centraal staat.

 

Het Voorjaarsconcert belooft een avond vol variatie te worden. De toegang is gratis, dus kom voor deze muzikale belevenis op 3 maart naar Z.C. de Spil in Maasbracht.