Ruda Peters wint Maestro 2022

Herenkapper Ruda Peters wint Maestro 2022

Zaterdag 21 mei streden 5 bekende Maasbrachtenaren om de titel Maestro 2022. Een bijzonder concert naar voorbeeld van het bekende Nederlandse tv-programma Maestro.

In een prachtig versierde zaal genoten bijna 300 aanwezigen van een geweldige avond. De winnares van Maestro 2019 Fiena Gubbels demonstreerde de strijdende Maestro’s hoe het haar 3 jaar geleden is gegaan door haar winnende nummer “ leef” opnieuw ten gehore te brengen.

Het jeugdige orkest vervolgde de avond met een werk o.l.v. hun eigen dirigent Ruud van Cruchten. Daarna waren de Maestro’s aan de beurt. Achtereenvolgens namen Har Gubbels, Ruud Lemmens, Lars Boom, Margo Reuten en Ruda Peters de baton ter hand.

De prestaties van de Maestro’s werden beoordeeld door een deskundige jury. Juryvoorzitter Marc Koninkx, Maestro Muzikant Esther van Cruchten-Forschelen en oud- fagottist adjudant Marinierskapel der Koninklijke Marine Geert Brouwers waren verrast over de kwaliteit van de Maestro’s en zorgden met hun treffende commentaar voor veel plezier bij de Maestro’s,  de muzikanten en het publiek, dat aan het einde van de avond een digitale stem kon uitbrengen en hierdoor meebesliste over de uiteindelijke uitslag.

De Maestro’s hadden kosten noch moeite gespaard. Vele uren hadden ze met hun baton thuis voor de spiegel staan oefenen en bij hun optreden waren ze geheel in stijl uitgedost. Terwijl het jeugdorkest nog een afsluitend werk speelde ging de jury in beraad en nam het publiek ijverig de mobiele telefoons in de hand om te stemmen.

Het werd een close finish. Ruda Peters werd Maestro 2022 en kreeg de prachtige trofee uitgereikt uit handen van presentator Bert van Cruchten.

Nog een keer dirigeerde Ruda Peters vol overgave en swingend het orkest bij de uitvoering van een medley van haar geliefde band ABBA